Om restaurangen
På The Green Room lagas maten med omsorg för alla sinnen. Här skapas rustika, växtbaserade och inspirerande rätter baserade på hållbara råvaror efter säsong och tillgång. Ingenting går till spillo utan allt återvinns och förädlas. På The Green Room är det hållbart hela vägen.
Historia
The Green Room ligger i samma lokaler som restaurangerna Applåd (1992-2013) och Paris (1987-1991) låg i tidigare. Applåd hade med framgång serverat pizza under lång tid men de sista åren minskade försäljningen något. Det, i kombination med att närmaste grannen Huvudrestauranten förvandlades till Stjärnornas Krog, ledde till att Applåd förvandlades till The Green Room.
Restaurangen erbjöd redan från start en vegetarisk buffémeny. För att få lite extra inspiration valde Liseberg inledningsvis att samarbeta med Mattias Kristiansson, en av Sveriges ledande vego-ambassadörer.
I och med byggandet av Västlänken tvingades Liseberg den 1 januari 2020 påbörja rivningen av The Green Room och Stjärnornas Krog. Ett par månader senare stod nya byggnader på plats och sommaren 2021 invigdes så nya The Green Room.
En del var sig likt, men det mesta var nytt. Som lokalerna, tematiseringen och inte minst menyn. Det var fortfarande ett slags buffékoncept, men känslan låg närmare en menyrestaurang än en bufférestaurang.
Bilder
Foto: Stefan Karlberg.
Den ursprungliga restaurangen, som revs år 2020.
Foto: Stefan Karlberg.
Del av interiören när The Green Room öppnade 2014.
Foto: Rebecka Bjurmell.
Nya The Green Room år 2021.
Foto: Rebecka Bjurmell.